Läsar-recept

Gräddsås med madeira

Du behöver 2 msk rödlök finhackad 15 st enbär finhackade 15 st vitpepparkorn stötta smör att steka i 2 dl madeiravin 2 st buljongtärningar grönsak...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 msk rödlök finhackad
  • 15 st enbär finhackade
  • 15 st vitpepparkorn stötta
  • smör att steka i
  • 2 dl madeiravin
  • 2 st buljongtärningar grönsak
  • 5 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • gin

Gör så här

1
Fräs rödlök, enbär och vitpeppar i smöret i några minuter. Tillsätt madeiravin och buljongtärningar, låt koka ned till hälften, det tar cirka 10 minuter. Sila bort lök och enbär och rör i crème fraiche och sedan grädde. Låt såsen puttra 5–10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt soja och ytterligare en skvätt madeiravin. Toppa eventuellt med en skvätt gin. Smaka av med salt vid behov.

2
Såsen passar bra till kötträtter, kyckling och vegetariskt.


Kommentar:
Tips: Den som inte tål grädde och crème fraiche kan till exempel använda matlagningsgrädde gjord på havre istället.
Receptet är skapat av Victor “Pson” Petersson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top