Gröna soppan med broccoli

Du behöver 7.5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 2.5 st potatis beroende på storlek, är potatisen liten behövs det tre 1 st purjolök dm 200...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 7.5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2.5 st potatis beroende på storlek, är potatisen liten behövs det tre
  • 1 st purjolök dm
  • 200 g broccoli
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 dl mellangrädde
  • salt ca 1/2 tsk

Gör så här

1
Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen. Skala potatisen. Dela dem i mindre bitar och lägg dem i vattnet.

2
Dela purjolöken på längden. Skölj och skiva den. Skölj och dela broccolin i mindre bitar. Låt dem följa efter ner i kastrullen.

3
Koka åtta minuter. Tillsätt ärtorna och grädden. Koka ytterligare fyra minuter. Tag kastrullen från värmen och mixa soppan. Enklast är att använda en stavmixer. Smaka av med salt.

4
Servera med gott bröd och ost. En klick crème fraîche är gott att ha i, kanske med nyriven pepparrot till dem som passerat “för starkt”-stadiet.


Kommentar:
Soppa brukar också de största grönsakskritikerna acceptera. Prova den här, mild och len som en smekning.
Fler rätter för att få familjens små att äta grönt hittar du här intill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top