Bakad ricotta med tomat

Du behöver 500 g ricottaost ägg 2 dl grädde 1 krm salt 100 g riven gratängost 1 msk smör Till servering 100 g cocktailtomater 1...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g ricottaost
  • ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 100 g riven gratängost
  • 1 msk smör

Till servering

100 g cocktailtomater
1 msk olivolja
4 skiva lufttorkad skinka
basilikablad
flingsalt och nymald svartpeppar
flagad parmesan

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ricotta, ägg, grädde och salt i en bunke. Blanda i den rivna osten. 

2

Häll smeten i en smord stekpanna eller form som tål ugnsvärme. Sätt pannan på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda cirka 30 minuter eller tills smeten stannat och fått fin färg. 

3

Fräs tomaterna i oljan cirka 5 minuter. 

4

Toppa den bakade ricottan med tomater, parmaskinka och basilikablad. Salta och peppra. Servera den gärna med flagad parmesan. 


Kommentar:
Den som vill kan servera den lyxiga bakade ricottan med gröna blad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top