Grönkålssoppa med kokt ägghalva

Du behöver 250 g grönkål färsk, eller 400 g fryst 2 msk smör 1 st purjolök sköljd och skivad 3 st potatis i bitar 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g grönkål färsk, eller 400 g fryst
  • 2 msk smör
  • 1 st purjolök sköljd och skivad
  • 3 st potatis i bitar
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • spad eller från julskinkan
  • salt
  • svartpeppar
  • muskotnöt riven
  • 3 st hårdkokta ägg
  • räkor ev 200 g med skal
  • bröd och ost

Gör så här

1
Skölj färsk grönkål väl i flera vatten. Repa bladen av stjälkarna. Förväll i kokande vatten i 3 minuter. Spola kallt. Krama ur vatten och finhacka bladen i matberedare. Fryst grönkål halvtinas.

2
Smält smöret i en rymlig kastrull, fräs purjo och grönkål i smöret. Häll på 12 deciliter kokande vatten, lägg i potatisbitar och smula i buljong eller skinkspad. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter.

3
Mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Servera med ägghalvor och räkor. Ostmacka till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 495, Fett 19 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top