Du behöver
- 3 portioner gryn, t ex bulgur eller couscous
- 1 squash
- 1 aubergine
- olivolja till pensling
- salt, peppar
- 1 grillad paprika på burk
- 150 g cocktailtomater
- 1 liten rödlök
- 3 msk olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- eller rödvinsvinäger
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
1
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
2
Ansa och skär squashen och auberginen i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Pensla grönsakerna med oljan och grilla eller stek dem cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
3
Skär paprikan i bitar. Dela tomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
4
Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en stor skål. Vänd ner grynen.
5
Vänd ner de grillade grönsakerna, paprikan, tomaterna och rödlöken. Strimla basilikan och strö över.
Till servering:
1/2 kruka basilika, bladen
4 grillade kycklingklubbor