Grönsaksbulgur med grillad kyckling

Du behöver 3 portioner gryn, t ex bulgur eller couscous 1 squash 1 aubergine olivolja till pensling salt, peppar 1 grillad paprika på burk 150...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 portioner gryn, t ex bulgur eller couscous
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • olivolja till pensling
  • salt, peppar
  • 1 grillad paprika på burk
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • eller rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.

2
Ansa och skär squashen och auberginen i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Pensla grönsakerna med oljan och grilla eller stek dem cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.

3
Skär paprikan i bitar. Dela tomaterna. Skala och skär rödlöken i tunna ringar.

4
Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en stor skål. Vänd ner grynen.

5
Vänd ner de grillade grönsakerna, paprikan, tomaterna och rödlöken. Strimla basilikan och strö över.


Kommentar:
Till servering:
1/2 kruka basilika, bladen
4 grillade kycklingklubbor

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top