Du behöver
- 2 röda paprikor
- 2 gröna paprikor
- 1 purjolök
- 7 champinjoner
- salt och nymald svartpeppar
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås (av ketchuptyp)
- 2 msk tomatpuré
- 2 krm kajennpeppar
- 1 kilo räkor med skal (500 g skalade)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva paprikorna och lägg i en ugnsfast form. Skär purjolök och champinjoner i
2
bitar och lägg ovanpå pap-
3
rikan. Salta och peppra.
4
Blanda grädde med chilisås, tomatpuré och kajenn-
5
peppar och häll blandningen över grönsakerna.
6
Gratinera i mitten av ugnen cirka 50 minuter. Skala under tiden räkorna.
7
Fördela räkorna över grönsaksgratängen några minuter innan den är klar. Räkorna ska bara precis bli varma.
8
Servera med ris och grön-sallad.
Servera med ris och grönsallad.