Grönsakspytt med stekt ägg

Du behöver 1.5 dl pumpafrö 5 st potatis tärnade 1.5 st rödlökar hackade 1 st burk kikärter, 400 g sköljda, avrunna 1 st paprika hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl pumpafrö
  • 5 st potatis tärnade
  • 1.5 st rödlökar hackade
  • 1 st burk kikärter, 400 g sköljda, avrunna
  • 1 st paprika hackad
  • olja att steka i
  • salt svartpeppar
  • 4 st ägg stekta
  • srirachasås (stark chilisås)

Gör så här

1
1. Börja med att rosta pumpafröna i torr stekpanna tills de börjar få lite färg men vakta så att de inte bränns. Låt svalna.

2
2. Stek potatis, rödlök, kikärtor och paprika i olja till en pytt. Smaka av med salt och peppar.

3
3?. Strö över pumpafrön och servera med stekt ägg och srirachasås.


Kommentar:
Tips Sriracha är en thailändsk stark chilisås som ger sting åt många asiatiska rätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top