Grönsakssalsa med bönor

Du behöver 1 st avokado 0.5 st lime saften 1 st burk black eye-bönor (400 g) 1 st burk majs (150 g) 1 st kvisttomat...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st avokado
  • 0.5 st lime saften
  • 1 st burk black eye-bönor (400 g)
  • 1 st burk majs (150 g)
  • 1 st kvisttomat stor
  • 2 msk rödlök finhackad
  • salt och peppar
  • 1 msk honung

Gör så här

1
Dela avokadon, ta bort kärnan, skeda ut halvorna. Skär i tärningar och lägg i en skål. Vänd ihop avokadon och limesaften.

2
Häll av bönorna och skölj dem i sil. Låt rinna av väl. Häll av majsen och blanda majs och bönor i en annan skål.

3
Halvera tomaten och ta bort de blöta kärnorna med en sked. Tärna fint och blanda med rödlök, bönor och majs.

4
Strö på salt, peppar och honung och vänd till sist försiktigt ned avokadon. Låt stå en stund så att smakerna blandas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top