Gratinerad squash med kasslerfyllning

Du behöver 2 st squash ca 750 g 2 st gula lökar 4.5 st tomater 180 g skinka strimlad rökt kassler eller 2 msk olja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash ca 750 g
  • 2 st gula lökar
  • 4.5 st tomater
  • 180 g skinka strimlad rökt
  • kassler eller
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl gratängost riven

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Klyv squashen längsmed, gröp ur det mesta av fruktköttet med en sked. Hacka det. Pensla squashskalen med olja och baka dem mitt i ugnen cirka 10 minuter.

2
Skala och hacka lök, kläm kärnorna ur tomaterna och grovhacka fruktköttet. Fräs lök och skinka i olja, tillsätt tomat och squashhack och låt ljummas. Salta och peppra.

3
Fyll blandningen i squasskalen och strö på ost. Skruva upp ugnsvärmen till grill och grilla squashhalvorna till fin färg mitt i ugnen. Servera med kokt fullkornsris eller matvete och turkisk yoghurt.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 520
Fett 19 g
Kolhydrater 60 g
Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top