Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Gratinerad squash med kasslerfyllning
Foto: Jens Solveberg

Gratinerad squash med kasslerfyllning

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (4)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 2 medelstora squash, ca 750 g
  • 2 gula lökar
  • 4–5 tomater
  • 180 g strimlad rökt skinka
  • eller kassler
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl riven (gratäng)ost

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Klyv squashen längsmed, gröp ur det mesta av fruktköttet med en sked. Hacka det. Pensla squashskalen med olja och baka dem mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  • Skala och hacka lök, kläm kärnorna ur tomaterna och grovhacka fruktköttet. Fräs lök och skinka i olja, tillsätt tomat och squashhack och låt ljummas. Salta och peppra.
  • Fyll blandningen i squasskalen och strö på ost. Skruva upp ugnsvärmen till grill och grilla squashhalvorna till fin färg mitt i ugnen. Servera med kokt fullkornsris eller matvete och turkisk yoghurt.

Kommentarer

Näringsvärde
Kcal 520
Fett 19 g
Kolhydrater 60 g
Fibrer 5 g

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: