Gratinerade bär i krämig zabaglione

Du behöver 3 st äggulor 3 msk strösocker 3 msk marsalavin eller vitt vin 8 dl bär t ex jordgubbar i bitar, hallon, svarta vinbär,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk marsalavin eller vitt vin
  • 8 dl bär t ex jordgubbar i bitar, hallon, svarta vinbär, björnbär, moreller, röda vinbär, färska eller frysta och tinade
  • florsocker

Gör så här

1
Ställ fyra ugnssäkra portionsformar på en ugnsplåt.

2
Mät upp äggulor, socker och vin i en rostfri kastrull och vispa ihop. Sätt kastrullen på medelstark värme och vispa tills blandningen blir tjock och krämig, den får inte koka.

3
Sätt ugnen på 225 grader, endast grill.

4
Varva bären och krämen i formarna.

5
Sätt plåten med formarna i ugnen under grillen, med ugnsluckan öppen, cirka 3 minuter eller tills krämen fått fin färg, passa noga så att den inte blir bränd.

6
Pudra med florsocker och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top