Gravad strömming med pepparrot

Du behöver 400 g Strömminingsfiléer Lag: 7 dl vatten 1.5 dl ättiksprit (12 %) 1 msk salt Sås: 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs salt...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 400 g Strömminingsfiléer

Lag:

7 dl vatten
1.5 dl ättiksprit (12 %)
1 msk salt

Sås:

1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
salt peppar
1.5 msk äppelcidervinäger
2.5 msk pepparrot färskriven
2 msk gräslök finhackad

Gör så här

1
Skölj strömmingen och dra av skinnet.

2
Lag: Blanda vatten, ättikssprit och salt i en bunke. Lägg strömmingen i lagen, plasta och ställ i kylskåp ett dygn. Tag upp filéerna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.

3
Sås: Blanda gräddfil och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt, peppar, vinäger och pepparrot. Blanda i gräslöken. Vänd ner strömmingen i såsen. Låt stå kallt 3–4 timmar,

4
gärna över natten. Garnera med pepparrot och gräslök.


Kommentar:
Tips Se till att strömmingen är färdiggravad, fast och vit i
köttet innan den läggs i såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top