Gravlax med dillstuvad potatis

Du behöver 1 kg fast potatis 1.5 msk smör 2.5 msk vetemjöl 5 dl mjölk 0 tsk salt 1 st kajennpeppar dutt 1 msk klippt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fast potatis
  • 1.5 msk smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0 tsk salt
  • 1 st kajennpeppar dutt
  • 1 msk klippt gräslök eller dill
  • 400 g färsk spenat
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 tsk olja neutral
  • 250 g lax i skivor rimmad eller gravad

Gör så här

1
Skala potatisen, skiva halvcentimetertjockt. Genomkoka i saltat vatten som sedan slås bort.

2
Smält smöret i non-stickkastrull, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp och småsjud under omrörning 5 minuter. Smaksätt med salt, kajenn och klippt ört. Blanda i potatisskivorna.

3
Skölj spenaten, rulla in i handduk att rinna av. Finskiva chilifrukten, peta bort kärnor. Hetta upp oljan på högsta värme, fräs först chilin, sedan spenaten i den ett par minuter. Salta och peppra spenaten under stekningen, och servera genast.


Kommentar:
Näringsvärde: 412 kcal, 16 g fett, 35 g kolhydrater, 5 g fibrer

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top