Du behöver
- 1 kg fast potatis
- 1.5 msk smör
- 2.5 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 0 tsk salt
- 1 st kajennpeppar dutt
- 1 msk klippt gräslök eller dill
- 400 g färsk spenat
- 1 st röd chilifrukt
- 2 tsk olja neutral
- 250 g lax i skivor rimmad eller gravad
Gör så här
1
Skala potatisen, skiva halvcentimetertjockt. Genomkoka i saltat vatten som sedan slås bort.
2
Smält smöret i non-stickkastrull, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp och småsjud under omrörning 5 minuter. Smaksätt med salt, kajenn och klippt ört. Blanda i potatisskivorna.
3
Skölj spenaten, rulla in i handduk att rinna av. Finskiva chilifrukten, peta bort kärnor. Hetta upp oljan på högsta värme, fräs först chilin, sedan spenaten i den ett par minuter. Salta och peppra spenaten under stekningen, och servera genast.
Näringsvärde: 412 kcal, 16 g fett, 35 g kolhydrater, 5 g fibrer