Grekisk sallad i pitabröd

Du behöver 4 pitabröd 1/2 dl olivolja 3 msk rödvinsvinäger 1 tsk torkad oregano salt, nymalen svartpeppar 2 paprikor i olika färger 1 mindre gurka...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 pitabröd
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 mindre gurka
  • 250 g mogna tomater
  • 200 g fetaost
  • 1/2 litet huvud isbergssallad
  • 100 g oliver, avrunna

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader och rosta bröden i 5–8 minuter eller tills de börjar få lite färg.

2
Vispa under tiden ihop olivolja, vinäger och oregano till en dressing och smaka av med salt och peppar.

3
Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala gurkan, halvera den på längden och kärna ur den med en sked. Skär i bitar. Dela även tomaterna, fetaosten och salladen i bitar.

4
Vänd samman allt med dressingen och servera salladen i pitabröden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top