Du behöver
- 4 pitabröd
- 1/2 dl olivolja
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk torkad oregano
- salt, nymalen svartpeppar
- 2 paprikor i olika färger
- 1 mindre gurka
- 250 g mogna tomater
- 200 g fetaost
- 1/2 litet huvud isbergssallad
- 100 g oliver, avrunna
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader och rosta bröden i 5–8 minuter eller tills de börjar få lite färg.
2
Vispa under tiden ihop olivolja, vinäger och oregano till en dressing och smaka av med salt och peppar.
3
Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Skala gurkan, halvera den på längden och kärna ur den med en sked. Skär i bitar. Dela även tomaterna, fetaosten och salladen i bitar.
4
Vänd samman allt med dressingen och servera salladen i pitabröden.