Du behöver
- 4 portioner quinoa
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 1 1/2 msk honung
- salt, nymalen svartpeppar
- 1/2 gurka
- 20 körsbärstomater
- 1 rödlök
- 1 kruka mynta
- 400 g halloumi
- olja till stekning
- 20 oliver med kärna
- 1/2 tsk torkad oregano
Gör så här
1
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en skål och låt svalna.
2
Rör ihop olja, vinäger, honung till en dressing, smaka av med salt och peppar.
3
Skala och skär gurkan i tunna bitar, skölj och dela tomaterna. Skala löken, dela och skiva den tunt.
4
Plocka bladen av myntan och strimla dem fint, vänd ihop
5
quinoan med myntan och hälften av dressingen.
6
Skiva halloumin och stek den i het olja till fin färg.
7
Fördela quinoa, gurka, tomat, lök, halloumi och oliver på fyra tallrikar. Ringla lite dressing över och strö över oregano.
Den grekiska salladen blir extra matig med quinoa, och fetaosten
har ersatts med nystekt halloumi.