Grekisk sallad med myntaquinoa

Du behöver 4 portioner quinoa 1/2 dl olivolja 1/2 dl vitvinsvinäger 1 1/2 msk honung salt, nymalen svartpeppar 1/2 gurka 20 körsbärstomater 1 rödlök 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner quinoa
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 1/2 msk honung
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1/2 gurka
  • 20 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka mynta
  • 400 g halloumi
  • olja till stekning
  • 20 oliver med kärna
  • 1/2 tsk torkad oregano

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i en skål och låt svalna.

2
Rör ihop olja, vinäger, honung till en dressing, smaka av med salt och peppar.

3
Skala och skär gurkan i tunna bitar, skölj och dela tomaterna. Skala löken, dela och skiva den tunt.

4
Plocka bladen av myntan och strimla dem fint, vänd ihop

5
quinoan med myntan och hälften av dressingen.

6
Skiva halloumin och stek den i het olja till fin färg.

7
Fördela quinoa, gurka, tomat, lök, halloumi och oliver på fyra tallrikar. Ringla lite dressing över och strö över oregano.


Kommentar:
Den grekiska salladen blir extra matig med quinoa, och fetaosten
har ersatts med nystekt halloumi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top