Gremolata med hasselnötter

Du behöver 1 dl hasselnötter 1 st citron det yttersta rivna skalet 1 st vitlöksklyfta 1 st persilja (ca 30 g) Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 st citron det yttersta rivna skalet
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st persilja (ca 30 g)

Gör så här

1
Värm ugnen till 220 grader.

2
Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugnen i 6–7 minuter, tills skalet börjar krackelera.

3
Ta ut och låt svalna lite. Krama sedan nötterna i handen så att skalet smulas av.

4
Hacka nötterna fint och lägg dem i en skål tillsammans med citronskalet. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda ner den. Finhacka persiljan och vänd slutligen ner även den.

5
Servera till flankstek eller strö över annat grillat kött, fisk, grönsaker eller en grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top