Griljerad julskinka med ingefära

Du behöver 1 st julskinka färdigkokt ca 4 kg 1 st äggula 3 msk senap vanlig 2 msk dijonsenap ljus 1 msk ingefära riven färsk...

Tillagningstid: 40 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st julskinka färdigkokt ca 4 kg
  • 1 st äggula
  • 3 msk senap vanlig
  • 2 msk dijonsenap ljus
  • 1 msk ingefära riven färsk
  • 2 msk majsena
  • ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort nätet, svålen och så mycket fett du vill från skinkan. Rör ihop de övriga ingredienserna utom ströbrödet. Bred blandningen där svålen suttit. Sikta över ströbröd så det täcker. Griljera skinkan mitt i ugnen i 10–15 minuter tills griljeringen fått vacker färg.


Kommentar:
Ugnsbakad skinka:
Du behöver
1 rimmad, benfri skinka på 4-5 kg. Nätad eller uppbunden.
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Skölj skinkan väl i rinnande kallt vatten. Torka den torr med kökspapper. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen och packa in skinkan i aluminiumfolie. Baka på galler till innertemperaturen är 65 grader. Låt skinkan svalna något innan du griljerar den.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top