Grillad biff, bokchoy, chili och sojasås

Du behöver 800 g biff i 4 skivor 1 msk vitlök riven chilifrukt röda hackade 2 msk fisksås 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g biff i 4 skivor
  • 1 msk vitlök riven
  • chilifrukt röda hackade
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st koriander hackad
  • 4 msk solrosolja
  • 4 st pak choi
  • 12 st salladslökar
  • ris ev kokt för 4 personer

Gör så här

1
1. Ta fram köttet ur kylen. Det är bra om det är rumstempererat när det steks eller grillas.

2
2. Gör dressingen: Blanda vitlök, chili, fisksås, sojasås, sesamolja, koriander och solrosolja.

3
3. Ta bort de yttersta bladen på bokchoy och salladslök.

4
4. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg ?i bokchoyen, efter 3 minuter lägg i salladslöken och fortsätt koka i ytterligare cirka 1 minut.

5
5. Ta upp grönsakerna och kyl ned i isvatten. Sila av vattnet när grönsakerna är kalla. Låt rinna av på papper.

6
6. Dela bokchoyen i 2 eller 4 delar beroende på storlek.

7
7. Blanda grönsakerna med dressingen (får gärna stå i 15–20 minuter före servering).

8
8. Grilla eller stek biffen på hög värme till en innertemperatur på 54 grader för rosa, eller 62 grader för medium.

9
9. Skiva biffen och servera med de marinerade grönsakerna. Servera kokt ris till om så önskas.


Kommentar:
Receptet kommer från boken “Den blå maten” av Niklas Ekstedt och Henrik Ennert, Ordront förlag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top