Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Grillad grön sparris
Foto: Nils Lundström

Grillad grön sparris

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (3)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 20 min.

  • 1 knippa (500 g) färsk grön sparris
  • 1 msk olja
  • 4 msk riven ost
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk jungfruolja

Gör så här

  • Pensla sparrisstjälkarna med matolja. Det går även att grilla utan att pensla först. Grilla stjälkarna tills de är varma och mjälla inuti, men fortfarande krispiga så att de bryts. Vänd ofta.
  • Lägg upp sparrisen på ett varmt fat och strö omedelbart på ost som får smälta ner på eftervärmen i stjälkarna. Krydda med persilja och droppa på en jungfruolja.

Kommentarer

Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".

Passar till

Bruschetta
Kycklingvingar som i Jeriko
Tandoorisallad
Kalkonspett New England
Mix på spett
Sallad på grillgrönt
Grillad entrecôte
Lammfilé med myntapesto
Fjärilskotlett med salvia
Biffspett med sesamdip
Pepparlax med mangosallad
Äppelvinägrette från Frankrike
Ädelostdressing från Tyskland
Rucoladressing från Italien
Thailändsk ingefärslimedressing
Grillade lammkotletter
Amerikansk Rhode Islanddressing
Gurkdressing från Grekland
Grillade lammkotletter
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
 
 
 

Annons: