Grillad kyckling med annorlunda sallad

Du behöver 1-1½ grillad kyckling 4 port. jätte couscous (moghrabiah) inklusive 9 dl buljong 2-3 medelstora morötter i slantar 1 paprika i mindre bitar 1/2...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1-1½ grillad kyckling 4 port.
  • jätte couscous (moghrabiah) inklusive 9 dl buljong 2-3 medelstora morötter i slantar 1 paprika i mindre bitar
  • 1/2 strimlad purjolök
  • 1 burk (410 g) röda bönor
  • Sås 2 dl lätt creme fraiche/gräddfil/ grekisk yoghurt
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 msk hackat kryddgrönt (t ex persilja, dill, gräslök, timjan)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Gör så här

Blanda samman såsen, låt den stå och dra en stund. Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen med buljong. Fräs samman morötter, paprika och purjolök. Krydda med salt, peppar och ev. egen favoritkrydda. Blanda samman couscous med grönsaker och väl avrunna bönor. Servera den grillade kycklingen och sås till. Tips Grönsakerna kan man variera efter smak och fantasi. Blanda ner hackade örtkryddor för mer smak. Smaklig måltid !

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top