Grillad kyckling med fattoush

Du behöver 1 st pitabröd gärna så kallat libabröd 1.5 tsk olivolja 1 tsk flingsalt Dressing: 3 msk olivolja 3 msk rödvinsvinäger 1 msk vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st pitabröd gärna så kallat libabröd
  • 1.5 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Dressing:

3 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymalen

Fetakräm:

100 g fetaost
2 st pressade vitlöksklyftor
2 dl grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt på burk

Sallad:

1 st cocktailtomater (250 g)
1 st gurka
1 st rödlök
14 st oliver
4 st fefferoni
4 st myntakvistar de plockade bladen
1 tsk sumac

Till servering:

4 st kycklingfil grillade

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på grill 225 grader. Skär brödet i snibbar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över oljan, strö över flingsaltet och rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter, passa noga så att brödet inte blir bränt. Låt svalna.

2
2 Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

3
3 Mosa ihop fetaost och vitlök, blanda ihop med yoghurten.

4
4 Dela tomaterna. Skär gurkan i små tärningar. Skala och strimla rödlöken.

5
5 Blanda tomater, gurka, lök och oliver. Vänd ner pitabröd. Fördela salladen och fetakrämen på tallrikar. Ringla över dressingen. Toppa med pfefferoni, myntablad och sumac. Servera med kycklingen.

6
Tips! Sumac finns att köpa i saluhallar och välsorterade livsmedelsbutiker. Får du inte tag på sumac, krydda salladen med paprikapulver och citronpeppar.


Kommentar:
Fattoush är en libanesisk sallad, smaksatt med sumac, en krydda gjord av sumacbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top