Grillad kyckling med honungsglaze

Du behöver 900 g kycklingklubbor 1 tsk salt 1 tsk paprikapulver milt 1.5 st tabasco droppar 4 st vitlöksklyftor skalade och skivade 4 st vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver milt
  • 1.5 st tabasco droppar
  • 4 st vitlöksklyftor skalade och skivade
  • 4 st vitlöksklyftor hela
  • 0.5 st citron i skivor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk chilisås av ketchuptyp
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 krm chiliflingor
  • 3 msk basilika finstrimlad
  • 4 st citronklyftor

Gör så här

1
Lägg kycklingen i en bunke. Gnid in den med salt, paprikapulver och tabasco.

2
Blanda den skivade vitlöken och hela vitlöksklyftor med kycklingen. Vänd ner citronskivorna. Ringla över olivoljan och blanda väl. Täck med plastfilm och låt marinera 2–3 timmar.

3
Grilla kycklingen och hela vitlöksklyftor under lock på indirekt värme, tills temperaturen vid låren är cirka 80 grader, kontrollera med stektermometer. Vänd kycklingen då och då.

4
Glaze Blanda alla ingredienserna till glazen och pensla sedan på den på kycklingen 2–3 gånger mot slutet av grillningen, så att den får en vacker grillyta.

5
Lägg upp kycklingen på ett fat. Garnera med strimlad basilika och citronklyftor. Servera med lökhalvor bakade på grillen och tzatziki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top