Du behöver
- 900 g kycklingklubbor
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver milt
- 1.5 st tabasco droppar
- 4 st vitlöksklyftor skalade och skivade
- 4 st vitlöksklyftor hela
- 0.5 st citron i skivor
- 3 msk olivolja
- 2 msk flytande honung
- 3 msk japansk soja
- 3 msk chilisås av ketchuptyp
- 3 msk sweet chilisås
- 1 msk worcestershiresås
- 1 tsk ingefärapulver
- 1 krm chiliflingor
- 3 msk basilika finstrimlad
- 4 st citronklyftor
Gör så här
1
Lägg kycklingen i en bunke. Gnid in den med salt, paprikapulver och tabasco.
2
Blanda den skivade vitlöken och hela vitlöksklyftor med kycklingen. Vänd ner citronskivorna. Ringla över olivoljan och blanda väl. Täck med plastfilm och låt marinera 2–3 timmar.
3
Grilla kycklingen och hela vitlöksklyftor under lock på indirekt värme, tills temperaturen vid låren är cirka 80 grader, kontrollera med stektermometer. Vänd kycklingen då och då.
4
Glaze Blanda alla ingredienserna till glazen och pensla sedan på den på kycklingen 2–3 gånger mot slutet av grillningen, så att den får en vacker grillyta.
5
Lägg upp kycklingen på ett fat. Garnera med strimlad basilika och citronklyftor. Servera med lökhalvor bakade på grillen och tzatziki.