Grillad melon och nektarinhalvor

Du behöver 100 g hasselnötter 4 nektariner 1/2 vattenmelon, (cirka 600 g) 150 g mascarponeost flytande honung Gör så här 1 Rosta hasselnötterna i en...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 4 nektariner
  • 1/2 vattenmelon, (cirka 600 g)
  • 150 g mascarponeost
  • flytande honung

Gör så här

1
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Passa noga så att de inte bränns. Låt dem svalna och hacka dem sedan grovt.

2
Skär nektarinerna på mitten. Vrid isär halvorna och plocka ur kärnorna. Skär vattenmelonen i stora bitar, och ta bort skal och eventuella kärnor.

3
Grilla frukterna på båda sidor på mild eftervärme tills de får lite färg.

4
Servera med en sked mascarpone och hasselnötter. Droppa honung på toppen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top