Grillad portabello med spenat och chili

Du behöver 3.5 msk olivolja 0.25 st chilifrukt urkärnad och skivad 1 st vitlöksklyfta skalad, skivad 1 tsk olivolja 140 g babyspenat salt och peppar...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 msk olivolja
  • 0.25 st chilifrukt urkärnad och skivad
  • 1 st vitlöksklyfta skalad, skivad
  • 1 tsk olivolja
  • 140 g babyspenat
  • salt och peppar
  • 4 st portabellosvampar
  • olivolja till pensling
  • flingsalt

Gör så här

1
Hetta upp 3–4 matskedar olja i en liten panna. Lägg i chili och vitlök och fräs i cirka 1/2 minut.

2
Hetta upp 1 tesked olja i en stor stekpanna. Lägg i spenaten och fräs under omrörning tills den mjuknar cirka 1 minut. Salta och peppra.

3
Pensla svamparna med olja och grilla dem på båda sidor. Fördela den varma spenaten i svamparna.

4
Ringla över chili- och vitlöksoljan. Strö över flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top