Grillade kycklingbitar med grillad sparris

Du behöver 1 st kyckling stor Marinad: 1.5 dl rött vin 3 msk japansk soja 1 msk dijonsenap 2 st vitlöksklyftor rivna 2 tsk rosmarin...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling stor

Marinad:

1.5 dl rött vin
3 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
2 st vitlöksklyftor rivna
2 tsk rosmarin

Parmesankräm:

1 st äggula
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
2 dl rapsolja
1 dl parmesanost färskriven
1 msk gräslök finskuren
salt och nymalen vitpeppar
1 st sparris bunt grön
1 msk olivolja
flingsalt

Gör så här

1
Dela kycklingen i bitar och lägg i dubbel plastpåse. Rör ihop marinaden och marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.

2
Parmesankräm:

3
Rör ihop äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan försiktigt medan du rör om hela tiden.

4
Blanda i parmesanosten och gräslöken, smaka av med salt och peppar.

5
Grillning:

6
Fös ihop kolen så att glödbädden ligger längs kanterna eller på ena sidan under gallret.

7
Salta och peppra kycklingdelarna och ge dem först lite färg direkt över glöden för att sedan flytta dem så de ligger vid sidan om glöden. Lägg på lock och låt dem grilla färdigt indirekt i 20–25 minuter. De är färdiga när det kommer klar vätska när man sticker i dem.

8
Bryt eller skär av den nedre träiga delen av sparrisen. Vänd dem i lite olivolja och grilla dem direkt över glöden i 2–3 minuter, salta.

9
Servera till kycklingen och parmesankrämen.


Kommentar:
Tid: 50 minuter + tid för marinering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top