Grillade kycklingben med somrig potatissallad

Du behöver 900 g kronfågel kycklingben 1 st påse grillmarinad 1 kg färskpotatis (finns fryst i 1 kg förpackning som alternativ till färsk) 1 st...

Tillagningstid: 15 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 900 g kronfågel kycklingben
  • 1 st påse grillmarinad
  • 1 kg färskpotatis (finns fryst i 1 kg förpackning som alternativ till färsk)
  • 1 st påse babyspenat
  • 1 st knippa rädisor
  • 1 st rödlök
  • 125 g gröna ärtor

Dressing:

0.5 dl olja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
salt och peppar

Gör så här

1
Skrubba och koka potatisen. Blanda samman dressingen och häll över potatisen medan den ännu är varm. Låt svalna och rör om då och då. Tillred kycklingbenen enligt anvisning på marinadförpackningen. Stek kycklingbenen i 225°C i ca 25 minuter eller grilla tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara klar och utan rosa inslag. Skölj spenat, klyfta rädisor och skär tunna skivor av rödlöken. Koka ärtorna knappt klara enligt anvisning på förpackningen, häll av kokvattnet och spola dem kalla i durkslag. Precis innan servering blandas potatis med grönsaker, då behåller de gröna grönsakerna sin färg längre. Servera potatissalladen med nygrillade kycklingben.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top