Grillade kycklingspett med ljummen tabbouli

Du behöver 1 st förp Kronfågel Grillspett (i aluminiumtråg) 3 dl bulgur hel 6 dl grönsaksbuljong citron Saft från 1 3 msk olja 3 st...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st förp Kronfågel Grillspett (i aluminiumtråg)
  • 3 dl bulgur hel
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • citron Saft från 1
  • 3 msk olja
  • 3 st tomater mogna i tärningar
  • 1 st gurka i tärningar
  • 4 st salladslökar skivade
  • 2 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka bulgur med buljong enligt anvisning på förpackningen. Låt bulguren ånga av, blanda i citronsaft och olja. Blanda samman med grönsakerna och krydda med nymald svartpeppar och ev lite salt. Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen, 10–15 minuter tills allt är genomgrillat* och har fått fin färg. Servera grillspetten med ljummen eller kall tabbouli.

2

3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

4

5
Smaklig måltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top