Grillade grönsaker och rotfrukter med stekt fläskkotlett

Du behöver 8 st potatis tvättade och delade på mitten 2 st morötter skalade och skurna i mindre bitar 1 st rödlök klyftad 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 8 st potatis tvättade och delade på mitten
  • 2 st morötter skalade och skurna i mindre bitar
  • 1 st rödlök klyftad
  • 1 st röd paprika skuren i bitar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano torkad
  • 2 st fläskkotletter
  • 0.5 msk olivolja

Tillbehör:

bearnaisesås färdig och färsk basilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader

2
Lägg potatisar, morötter, rödlök, paprika och vitlöksklyftor i en långpanna. Häll över olivolja och kryddorna, rör om. Stek i ugn tills rotfrukterna och grönsakerna är mjuka.

3
Stek fläskkotletterna i en het stekpanna med lite olivolja tills köttet är helt genomstekt, cirka 3–4 minuter på varje sida. Servera direkt med de grillade grönsakerna och färdig bearnaisesås. Garnera gärna med färsk basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top