Grillbaguette med sesamfrö

Du behöver 50 g jäst 3 dl vatten 2 dl mjölk 2 msk rapsolja 2 tsk salt 2 dl grahamsmjöl 10–11 dl vetemjöl 1 äggvita...

Tillagningstid: 120 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 10–11 dl vetemjöl
  • 1 äggvita till pensling
  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Blanda mjölk och vatten och värm till fingervarmt i en kastrull (37 grader).

2
Rör ut jästen i hälften av vätskan tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vätskan, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i en timme.

3
Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen på mjölat bakbord i 12 bitar. Knåda och rulla ut till avlånga frallor, cirka 20 cm långa. Låt jäsa på papprad plåt under en handduk i ytterligare 30 minuter.

4
Pensla med äggvita och strö över sesamfrö. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler. Skär upp bröden på längden och lägg i sallad och grillade kycklingspett.

5
Bröden går bra att frysa in.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top