Du behöver
- 750 g kålrot
- 1 bitar rotselleri (150 g)
- 3 st potatis
- lätt crème fraiche ca 1/2 dl
- 0.5 tsk salt + 1 krm svartpeppar
- stekfläsk ca 200 g rimmat
- 0.5 tsk mald koriander
- 2 msk senap svensk
- färsk timjan till garnering
Gör så här
1
Skala rötter och potatis och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Stöt rotsakerna grovt med potatisstöt samtidigt som creme fraiche rörs ner. Smaka av med salt och peppar.
2
Svåla av fläskbiten och skär skivor. Stek dem i stekpanna på medelvarm platta. När skivorna vänts doftas de över med koriander medan andra sidan steks färdig. Lägg upp skivorna ovanpå rotmoset i lådorna. Sätt en pyts senap i lådan och garnera med timjan.