Gubbröra på rökt lax

Du behöver 2 st hårdkokta ägg 1 st lök liten gul 1 st liten burk ansjovis 80 g 150 g lax rökt 1 dl majonnäs...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st liten burk ansjovis 80 g
  • 150 g lax rökt
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 30 g sikrom eller löjrom

Gör så här

1
Skala och hacka ägg och lök. Blanda med finhackad ansjovis och rökt lax.

2
Blanda sedan med majonnäs och creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg på en klick rom om du vill.


Kommentar:
Ur kokboken “Ferry food” (Norstedts) av Björn Ferry och Cathrine Schück.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top