Du behöver
- 2 st gula lökar
- 3 st potatis
- 2 msk vetemjöl
- 1 l vatten
- 2 tärning hönsbuljong
- 5 st paprikor gula
- salt och chilipeppar
- 1 st apelsin saften av
- 3 dl kaffegrädde
Tillbehör
krasse klippt
bruschetta
Gör så här
1
Hacka löken, skala och skiva potatisen och fräs i smör i botten på en stor kastrull några minuter. Pudra över mjöl. Häll i vatten och buljongtärning, koka upp och sjud cirka 5 minuter.
2
Dela, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Lägg i kastrullen och fortsätt att sjuda 25 minuter. Mixa soppan till en slät creme i kastrullen med mixerstav. Pressa i apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar
3
Koka upp igen. Häll i kaffe-grädde. Späd eventuellt med mer vatten om du önskar tunnare konsistens. Servera direkt i glas när gästerna kommer med klippt krasse och en knaprig bruschetta över glaset.
4
Bruschetta. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva ett gott, gärna surdegsbakat bröd. Droppa över olja. Lägg skivorna på en plåt och rosta i ugnen. Gnid en halv vitlöksklyfta över brödytan.