Gul paprikasoppa med bruschetta

Du behöver 2 st gula lökar 3 st potatis 2 msk vetemjöl 1 l vatten 2 tärning hönsbuljong 5 st paprikor gula salt och chilipeppar...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 3 st potatis
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 5 st paprikor gula
  • salt och chilipeppar
  • 1 st apelsin saften av
  • 3 dl kaffegrädde

Tillbehör

krasse klippt
bruschetta

Gör så här

1
Hacka löken, skala och skiva potatisen och fräs i smör i botten på en stor kastrull några minuter. Pudra över mjöl. Häll i vatten och buljongtärning, koka upp och sjud cirka 5 minuter.

2
Dela, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Lägg i ka­strullen och fortsätt att sjuda 25 minuter. Mixa soppan till en slät creme i kastrullen med mixerstav. Pressa i apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar

3
Koka upp igen. Häll i kaffe-grädde. Späd eventuellt med mer vatten om du önskar tunnare konsistens. Servera direkt i glas när gästerna kommer med klippt krasse och en knaprig bruschetta över glaset.

4
Bruschetta. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva ett gott, gärna surdegsbakat bröd. Droppa över olja. Lägg skivorna på en plåt och rosta i ugnen. Gnid en halv vitlöksklyfta över brödytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top