Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2.5 msk smör
- 1 st squash
- 1 st vitlök klyfta
- 1.5 msk paprikapulver
- 1 st tomater burk hela
- 600 g grytbitar av gris
- 1 msk kummin
- 0.75 tsk salt
- 1 krm vitpeppar malen
- 1 st paprika gul
- 1 st röd paprika
- chorizor eller örtkorvar
- 2 msk persilja strimlad
Gör så här
1
Tärna löken grovt och gyllenfräs den med lite smör i gryta på medelvärme, ta upp.
2
Tärna squash, skiva vitlök och låt bryna lätt med mera smör. Låt paprikapulvret fräsa med 1 minut under omrörning, det ökar paprikans arom.
3
Tillsätt tomatkonserven och lägg i lök och kött. Krossa kumminen lätt och rör i dem, salta och peppra. Lägg på lock, koka upp och sänk till låg värme. Låt puttra 40–60 minuter, tills köttet är mört.
4
Skiva eventuellt långa korvar, värm dem i grytan.
5
Strö på persilja och servera med stora vita bönor eller surdegsbröd, och grönsallad.
6
Tips! Kött av lamm eller nöt passar också bra.