Gulasch med örtkorv

Du behöver 2 st gula lökar 2.5 msk smör 1 st squash 1 st vitlök klyfta 1.5 msk paprikapulver 1 st tomater burk hela 600...

Tillagningstid: 80 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2.5 msk smör
  • 1 st squash
  • 1 st vitlök klyfta
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 1 st tomater burk hela
  • 600 g grytbitar av gris
  • 1 msk kummin
  • 0.75 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar malen
  • 1 st paprika gul
  • 1 st röd paprika
  • chorizor eller örtkorvar
  • 2 msk persilja strimlad

Gör så här

1
Tärna löken grovt och gyllenfräs den med lite smör i gryta på medelvärme, ta upp.

2
Tärna squash, skiva vitlök och låt bryna lätt med mera smör. Låt paprikapulvret fräsa med 1 minut under omrörning, det ökar paprikans arom.

3
Tillsätt tomatkonserven och lägg i lök och kött. Krossa kumminen lätt och rör i dem, salta och peppra. Lägg på lock, koka upp och sänk till låg värme. Låt puttra 40–60 minuter, tills köttet är mört.

4
Skiva eventuellt långa korvar, värm dem i grytan.

5
Strö på persilja och servera med stora vita bönor eller surdegsbröd, och grönsallad.

6
Tips! Kött av lamm eller nöt passar också bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top