Gunnels äppelkaka med kanel

Du behöver 125 g smör rumstempererat 1.5 dl strösocker 1 st ägg 1.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2.5 st äpplen skurna i tunna klyftor...


10 portioner

Du behöver

  • 125 g smör rumstempererat
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 st äpplen skurna i tunna klyftor

Till dekor

2 msk strösocker
0.5 msk kanel

Till formen:

smör
ströbröd

Gör så här

1
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Blanda ner mjöl och bakpulver. Klicka ut smeten med blöta fingrar i en smörad och bröad form, 22 cm i diameter.

2
Tryck ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över en blandning av kanel och socker. Grädda i 175 graders ugnsvärme

3
i cirka 45 minuter

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top