Gurkdressing från Grekland

Du behöver 300 g slanggurka grovt riven 1 tsk salt 2 dl yoghurt naturell 2 msk mynta finhackad färsk 0.5 krm vitpeppar Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g slanggurka grovt riven
  • 1 tsk salt
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 msk mynta finhackad färsk
  • 0.5 krm vitpeppar

Gör så här

1
Lägg gurkrivet i en bunke och rör ner saltet med en gaffel. Låt gurkan stå 30 minuter. Krama då ur det vatten som saltet dragits ur gurkan. Lägg gurkrivet i en mixer och mosa det.

2
Blanda gurkmoset med yoghurten, rör ner myntan och smaka av med peppar och eventuellt mer salt.

3
Dressingen håller sig 3-4 dagar i kylskåpet.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top