Halloncheesecake med vit choklad

Du behöver 300 g Maryland cookies original eller andra chocolate chip cookies 100 g smält smör Fyllning: 5 st gelatinblad 500 g färskost av philadelphiatyp...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 300 g Maryland cookies original eller andra chocolate chip cookies
  • 100 g smält smör

Fyllning:

5 st gelatinblad
500 g färskost av philadelphiatyp
500 g yoghurt tjock rysk på burk
2 dl florsocker
1.5 dl vispgrädde
250 g vit choklad hackad
1 st hallon ask
2.5 msk strösocker

Garnering

choklad hyvlad vit
myntablad

Gör så här

1
Mixa kakorna fint i matberedare monterad med en

2
kniv. Tillsätt smöret och kör till en slät blandning. Tryck ut blandningen i en springform (cirka 23 centimeter i diameter) med bakplåtspapper i botten. Ställ i frysen.

3
Fyllning: Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det precis täcker.

4
Rör ihop färskost, yoghurt och florsocker i en bunke, använd elvisp.

5
Koka upp grädden i en liten släpplättstekpanna. Ta pannan från värmen. Lägg i chokladen och låt stå cirka 5 minuter. Rör om med plastvisp tills chokladen är smält. Blanda chokladen med färskost- och yoghurtmassan.

6
Ta upp och krama ur gelatinet. Smält det i 2 matskedar vatten på svag värme i en liten släpplättstekpanna. Ta pannan från värmen och rör i cirka 2 dl av färskost- och chokladkrämen. (Obs! Om gelatinet klumpar sig, sätt pannan igen på spisen och värm försiktigt under omrörning tills det är smält.) Häll

7
gelatinblandningen i färskost- och chokladkrämen i bunken. Täck med plastfilm och låt stå i kylskåp cirka 1 timme tills krämen tjocknat, men inte stelnat.

8
Mosa ihop hallon och socker med en gaffel och blanda ner dem i krämen lite slarvigt. Häll krämen ovanpå kakbottnen i formen, täck med plastfilm och frys in 5–6 timmar, gärna över natten. Ta kakan ur frysen cirka 30 minuter innan den ska serveras. Garnera med hyvlad choklad och myntablad inför serveringen.


Kommentar:
Frusen cheesecake är en smart dessert som går bra att förbereda och ha på lut om man får besök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top