Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Halloncheesecake
Foto: Ulrika Pousette

Halloncheesecake

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (9)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

8 portioner

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 blad gelatin
  • 3 dl (cirka 175 g) hallon, färska eller frysta och tinade
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 dl strösocker
  • Några färska eller frysta och tinade hallon till dekor

Gör så här

  • Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i i ett jämnt lager i små portionspajformar. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8–10 minuter eller tills bottnarna börjar få färg. Låt svalna lite.
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Passera hallonen genom att pressa dem genom en sil för att bli av med kärnorna. Vispa ihop hallonpurén tillsammans med creme fraichen och strösockret i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och vispa ner dem i hallonsmeten. Blanda noggrant och fördela sedan smeten i pajformarna.
  • Låt svalna lite och sedan stelna i kylen i några timmar. Garnera med ett par hallon vid servering.
 

Kommentarer

 

# 01 Den bästa paj!!!

Den bästa paj som våran familj någonsin ätit. Har även gjort den laktosfri och det gick hur bra som helst.

2010-07-08, 11:31 | Carina i Varberg

# 02 Cheese i cheesecake?

Skall det inte vara ost (cheese) i en cheesecake? Skulle nog varit bättre med smör än ägg i botten. Nu blev den seg och tråkig.


Monia


junker@sticklinge.net

2010-05-03, 22:10 | Monia Junker

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
 
 
 

Annons: