Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Hallonpaj
Foto: Hans B Eriksson

Hallonpaj

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (51)

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 3-4 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • Till servering
  • florsocker
  • vaniljkesella, vispad grädde
  • eller glass

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg.
  • Tryck ut degen i portionsformar eller i en stor form som är cirka 22 centimeter i diameter.
  • Lägg bären ovanpå degen. Blanda socker och potatismjöl. Strö sockerblandningen över alltsammans.
  • Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter. Beräkna 5-10 minuter längre tid om en stor form används.
  • Låt pajerna svalna något.
  • Pudra över florsocker och servera hallonpajerna ljumma med vaniljkesella, vispad grädde eller glass.

Kommentarer

Tips! Den som inte tål gluten kan ersätta vetemjölet med samma mängd fin glutenfri mjölblandning som innehåller mjölk och minska bakpulvret till hälften. Receptet är provbakat med mjölmix från Finax.

Passar till

Stekt abborrfilé
 

Kommentarer

 

# 01 BRA!!!!

den var helt klart bäst! hela familjen gillade den och i dag ska jag försöka göra den med rabarber i stellet mmmmmmmmmmmmmm det kommer bli gott!!!!!

2010-05-16, 10:05 | Nellie

# 02 Fantastisk!

Den här pajen är kalas! helt klart bästa hallonpajen jag gjort och ätit någonsin!

2009-10-28, 16:34 | Ida

# 03 Underbar!

Har bakat denna paj i flera år å den är alltid lika uppskattad! Brukar dock inte låta smöret svalna helt då jag tycker degen blir bättre då. Prova! Den är fantastisk!

2009-08-07, 19:04 | Tjohanna

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: