Läsar-recept

Hallonrutor med kardemummakrisp

Du behöver 150 g smör eller margarin 0.75 dl mjölk 3 st ägg 3 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1.5 tsk bakpulver Kardemummakrisp 2 dl...


0 portioner

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 0.75 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver

Kardemummakrisp

2 dl vetemjöl
0.5 dl vetemjöl
1.5 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma malen
75 g smör eller margarin

Garnering

3.5 dl hallon (frysta funkar bra)
2 tsk potatismjöl

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2

3
Blanda ihop alla ingredienserna till krispet till en smulig massa och ställ det kallt en stund.

4

5
Smält smöret och dra kastrullen från värmen och tillsätt mjölken.

6

7
Vispa ägg och socker vitt och poröst.

8

9
Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör smeten slät.

10

11
Häll smeten i en smord och bröad eller bakplåtsklädd liten långpanna, ca 22 x 32 cm.

12

13
Blanda hallonen med potatismjölet.

14

15
Strö hallonen och krispsmulet över kakan.

16

17
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Kolla med sticka när den är klar då gräddningstiden kan variera beroende på ugn.

18

19
Skär upp kakan i rutor när den har kallnat.

20

21
Servera gärna med lite vaniljglass eller en klick vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top