Halloumiburgare med rödbetsslaw

Du behöver färska rödbetor (cirka 300 g), skalade 1 st vitkål (cirka 150 g) 0.5 dl majonnäs 3 msk smetana 0.5 msk riven pepparrot 2...

Tillagningstid: 25 minuter
7 portioner

Du behöver

  • färska rödbetor (cirka 300 g), skalade
  • 1 st vitkål (cirka 150 g)
  • 0.5 dl majonnäs
  • 3 msk smetana
  • 0.5 msk riven pepparrot
  • 2 st halloumiost (400 g)
  • olja att steka i
  • 7 st hamburgerbröd (se recept)
  • salladsblad

Gör så här

1
1. Riv rödbetor och vitkål grovt. Rör ihop majonnäs, smetana och pepparrot och blanda med rödbetor och vitkål. Låt stå en stund i kylen så smakerna blandas.

2
2.? Skär halloumiosten i 7–8 centimetertjocka skivor (gärna snyggt kvadratiska) och stek i olja på båda sidor tills osten fått fin färg.

3
3. Bygg burgare genom att skära upp bröden. Lägg en liten klick rödbetsslaw och ett tillskuret salladsblad. Lägg på en skiva stekt ost och lägg sedan på en rejäl klick rödbetsslaw. Lägg sedan på överbrödet. Stick gärna ett halvt grillspett igenom burgaren så att delarna hålls på plats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top