Hamburgare med ädelost

Du behöver 1 st rödlök skivad 2 msk äppelcidervinäger 1 tsk salt 1 tsk socker 1 dl majonnäs (gärna hemgjord) 2 msk chilisås av ketchuptyp...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök skivad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 2 msk chilisås av ketchuptyp
  • 2 msk bostongurka
  • salt
  • 4 st hamburgerbröd
  • 600 g högrevsfärs nymald
  • salt och peppar
  • smör och olja att steka i
  • 4 skiva ädelost gärna gorgonzola/mascarpone varvat
  • 1 st bifftomat skivad

Till servering:

klyftpotatis saltgurka

Gör så här

1
Blanda rödlöken med äppelcidervinäger, salt och socker och låt stå till servering. Rör ihop majonnäs med chilisås och bostongurka till en dressing. Smaka av med salt.

2
Forma fyra hamburgare av färsen, gärna i en hamburgerpress, utan att krydda eller knåda köttet. Färsen ska vara luftig och kryddas bara på utsidan.

3
Stek burgarna i omgångar i smör och olja, cirka tre

4
minuter på var sida. Salta och peppra. Vänd burgarna och lägg på ädelosten så att den börjar smälta lite.

5
Skär upp hamburgerbröden och värm dem gärna i het grillpanna så att de får fina ränder.

6
Bygg burgaren med en skiva tomat, dressing, färsbiff med ädelost, några ringar rödlök och bröd på toppen.

7
Servera med klyftpotatis, saltgurka och senap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top