Du behöver
- 1 st rödlök skivad
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 dl majonnäs (gärna hemgjord)
- 2 msk chilisås av ketchuptyp
- 2 msk bostongurka
- salt
- 4 st hamburgerbröd
- 600 g högrevsfärs nymald
- salt och peppar
- smör och olja att steka i
- 4 skiva ädelost gärna gorgonzola/mascarpone varvat
- 1 st bifftomat skivad
Till servering:
klyftpotatis saltgurka
Gör så här
1
Blanda rödlöken med äppelcidervinäger, salt och socker och låt stå till servering. Rör ihop majonnäs med chilisås och bostongurka till en dressing. Smaka av med salt.
2
Forma fyra hamburgare av färsen, gärna i en hamburgerpress, utan att krydda eller knåda köttet. Färsen ska vara luftig och kryddas bara på utsidan.
3
Stek burgarna i omgångar i smör och olja, cirka tre
4
minuter på var sida. Salta och peppra. Vänd burgarna och lägg på ädelosten så att den börjar smälta lite.
5
Skär upp hamburgerbröden och värm dem gärna i het grillpanna så att de får fina ränder.
6
Bygg burgaren med en skiva tomat, dressing, färsbiff med ädelost, några ringar rödlök och bröd på toppen.
7
Servera med klyftpotatis, saltgurka och senap.