Hasselnötskakor med mörkt muscovado

Du behöver 1 1/2 dl (100 g)hasselnötskärnor 2 1/4 dl (135 g) vetemjöl 1 dl mörkbrunt muscovadosocker 1 msk kakaopulver 1 1/2 tsk (espresso)kaffepulver 1...


40 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl (100 g)hasselnötskärnor
  • 2 1/4 dl (135 g) vetemjöl
  • 1 dl mörkbrunt muscovadosocker
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 1/2 tsk (espresso)kaffepulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör, kallt
  • 1 äggula
  • Garnering:
  • halva hasselnötskärnor

Gör så här

1
Mal nötkärnorna på mandelkvarn, det duger inte att sönderdela dem i mixer. Montera kniven i matberedaren och lägg i malda nötter, vetemjöl, socker, kakao, kaffepulver och vaniljsocker. Skär smöret i bitar och lägg i. Blanda på medelhastighet till en grynig massa.

2
Arbeta in äggulan, sluta när degen “samlat sig”.

3

4
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den lätt för hand. Forma två rullar, cirka 3 centimeter i diameter. Slå in dem i plastfolie och lägg dem i kylskåpet minst ett par timmar eller till nästa dag.

5
Skär tunna skivor och lägg dem på pappersklädd plåt. Halvera hasselnötskärnor och tryck ner en halva mitt i varje kaka.

6

7
Kakorna ska gräddas mitt i ugnen i cirka 16 minuter. Kontrollera när de börjar bli mörkare bruna utmed kanten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top