Läsar-recept

Mumsiga havrekakor med russin och hasselnötter

Du behöver 125 g smält smör 3 dl havregryn 1.5 dl brun farin eller rårörssocker 0.75 dl russin 0.75 dl hasselnötter hackade 1.5 tsk kanel...


4 portioner

Du behöver

  • 125 g smält smör
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl brun farin eller rårörssocker
  • 0.75 dl russin
  • 0.75 dl hasselnötter hackade
  • 1.5 tsk kanel
  • 3 msk vatten
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt

Gör så här

1
Häll smöret över havregrynen och arbeta ihop det med resten av ingredienserna.

2
Gör runda bollar och ställ dem glest på bakplåtspapper, då de har en tendens att flyta ut.

3
Grädda mitt i ugnen på 200 grader cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top