Du behöver
- 4 st rödbetor stora färska
- 1 st silverlök (eller 2 små)
- 2 msk vit balsamvinäger
- 2 msk socker
- 1 kg gös fjällad och urtagen
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 100 g vit caprin eller annan getost
- 150 g rucola
- 100 g stora kaprisbär
Tillbehör:
bacon se recept
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och slå in dem i aluminiumfolie. Baka i ugnen cirka 45 minuter tills de är mjuka.
2
Skiva silverlöken tunt. Rör ihop balsamvinäger och socker och blanda med löken. Låt stå i minst 30 minuter.
3
Skölj av fisken med kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Salta och peppra och pensla med olja.
4
Lägg briketter på halva grillen och tänd den. Låt gallret bli riktigt hett. När glöden är redo läggs fisken på den varmaste delen. Låt ligga tills grillsidan fått fin färg.
5
Lägg rödbetorna på medelhög värme på grillen för uppvärmning när fisken legat på i 10 minuter.
6
Vänd fisken försiktigt med en stekspade och lägg den på den andra sidan av gallret där värmen är svagare.
7
Lägg lock på grillen och grilla i ytterligare cirka 20 minuter tills fisken är genomstekt och köttet lätt släpper från ryggraden.
8
Om du vill ha lite extra syra grilla gärna ett par citronhalvor också.
9
Skär osten i skivor eller bitar och varva med rucola och kaprisbär. Servera fisken med getostsallad, rödbeta, inlagd silverlök och baconaioli, se recept.