Helgrillad forell med fänkål

Du behöver 1 st citron tvättad 1 st fänkålsstånd 1 st forell hel, à ca 700–800 g, urtagen 3 st dillvippor 1 msk olivolja salt...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st citron tvättad
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st forell hel, à ca 700–800 g, urtagen
  • 3 st dillvippor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk fänkålsfrön rostade och grovmalna
  • dill till garnityr

Gör så här

1
Skiva citronen. Hyvla fänkålen tunt. Fyll buken på fisken med citron, fänkål och dill. Gnid in fisken med olja och salta.

2
Lägg fisken i ett halster. Lägg bara kol på ena sidan av grillen, komplettera gärna med björkved. Tänd grillen och vänta tills du har en fin glöd. Lägg fisken över glöden, med cirka 10–15 centimeters avstånd. Grilla fisken på svag värme, tills skinnsidan blir vackert gyllenbrun. Vänd och gör samma sak.

3
Tag fisken ut halstret, salta med flingsalt och pudra över kajenn och grovmalet fänkålsfrö. Riv över lite dill som garnityr.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top