Du behöver
- 1 st kyckling ca 1
- 1 st citron gärna ekologisk
- 3 st vitlöksklyftor
- 0.5 st timjan kruka färsk
- olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 st fänkålsstånd stora
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och torka av kycklingen och lägg den på en ugnsplåt. Dela citronen och pressa saften över kycklingen, lägg därefter citronhalvorna i magen på kycklingen.
2
Krossa de oskalade vitlöksklyftorna lätt med bladet av en kniv och hacka timjanen grovt. Stoppa in vitlöksklyftorna med
3
skalet kvar och timjanen i kycklingen.
4
Ringla över 2 msk olivolja och krydda rikligt med salt och peppar.
5
Sätt in i mitten av ugnen och stek i cirka 1 timma och 30 minuter.
6
Skär fänkålen i mindre klyftor. Ta ut plåten och lägg fänkålen runt om kycklingen. Ringla över några matskedar olivolja och strö över salt.
7
Ställ in i mitten av ugnen och stek klart i cirka 30–40 minuter tills fänkålen är mjuk och köttsaften är genomskinlig, då är kycklingen klar.
Servera med en god sallad. Blanda en påse salladsskott med romansallad skuret i mindre bitar. Toppa med dressing på
2 msk olivolja, 3 msk vit balsamvinäger och 1 tsk flytande honung. Blanda och krydda med salt och svartpeppar.