Hemgjord glögg på portvin

Du behöver Kryddlag 8 st kardemummakapslar hela 1 dl portvin rött 1 dl vatten 2 dl råsocker 2 st pomeransskal torkade 1 bitar ingefära torkad...

Tillagningstid: 15 minuter
15 portioner

Du behöver

Kryddlag

8 st kardemummakapslar hela
1 dl portvin rött
1 dl vatten
2 dl råsocker
2 st pomeransskal torkade
1 bitar ingefära torkad
2 st kanelstänger
10 st kryddnejlikor
glögg
1 l vin mustigt rött
1 dl portvin rött
1 dl madeira söt

Till servering

russin ljusa
mandel skållad

Gör så här

1
Dag 1 Stöt kardemummakapslarna lätt. Lägg övriga ingredienser till lagen i en kastrull. Låt koka upp, dra sedan åt sidan att svalna. Låt dra åt sig smaker över natten, eller i minst tio timmar.

2
Dag 2 Sila kryddlagen. Blanda den med alla ingredienser till glöggen i en kastrull. Värm glöggen tills den är riktigt het, men den får absolut inte koka. Smaka av sötman noga, tillsätt eventuellt mer socker. Servera glöggen med ljusa russin och skållade mandlar.


Kommentar:
Observera att glöggen ska dra i 10 timmar efter preparering!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top