Het apelsin- & honungskyckling

Du behöver 1 kg kycklingben olja till stekning marinad 1 dl apelsinjuice färskpressad 0.5 dl olivolja 2 msk apelsinskal endast det yttersta skalet 4 msk...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingben
  • olja till stekning
  • marinad
  • 1 dl apelsinjuice färskpressad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk apelsinskal endast det yttersta skalet
  • 4 msk soja
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk honung
  • 2 st chilifrukt finhackade röda med frön
  • 6 st tabasco droppar
  • 5 st rosmarin repad, eller 1 msk torkad

Gör så här

1
Blanda marinaden, gnid in kycklingdelarna ordentligt.

2
Slut tätt i plastpåse och låt marinera i kylen minst 1 1/2 timme före tillagning (gärna längre).

3
Sätt ugnen på 225 grader.

4
Bryn kycklingen i het panna så att bitarna får fin färg och lite knaprig yta ett par minuter på varje sida.

5
Låt dem gå klart i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

6
Kolla att kycklingen är klar genom att sticka med en vass kniv längst in vid benet, saften som kommer ut ska vara klar, ej rosa.

7
Sojan i marinaden ger en hel del sälta, om det inte räcker för din smak så salta på tallriken.


Kommentar:
Lägg till tid att marinera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top