Du behöver
- 1 kg kycklingben
- olja till stekning
- marinad
- 1 dl apelsinjuice färskpressad
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk apelsinskal endast det yttersta skalet
- 4 msk soja
- 3 st pressade vitlöksklyftor
- 3 msk honung
- 2 st chilifrukt finhackade röda med frön
- 6 st tabasco droppar
- 5 st rosmarin repad, eller 1 msk torkad
Gör så här
1
Blanda marinaden, gnid in kycklingdelarna ordentligt.
2
Slut tätt i plastpåse och låt marinera i kylen minst 1 1/2 timme före tillagning (gärna längre).
3
Sätt ugnen på 225 grader.
4
Bryn kycklingen i het panna så att bitarna får fin färg och lite knaprig yta ett par minuter på varje sida.
5
Låt dem gå klart i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
6
Kolla att kycklingen är klar genom att sticka med en vass kniv längst in vid benet, saften som kommer ut ska vara klar, ej rosa.
7
Sojan i marinaden ger en hel del sälta, om det inte räcker för din smak så salta på tallriken.
Lägg till tid att marinera.