Het blomkål med frasig tofu

Du behöver 1 st blomkålshuvud ca 700 g 0.5 st citron saften 0.5 dl olivolja 1 msk srirachasås het chilisås sesam- och pankopanerad tofu 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud ca 700 g
  • 0.5 st citron saften
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk srirachasås het chilisås
  • sesam- och pankopanerad tofu
  • 1 st fast tofu (270 g)
  • 1 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl pankoströbröd
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 dl rapsolja

Till servering:

sojabönor
gurka skalad och urkärnad i bitar
färsk koriander

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Skär blomkålen i 1/2 centimeter tjocka skivor. Blanda citronsaft, olja och sriracha i en bunke. Blanda med blomkålsskivorna så att de täcks av såsen. Lägg dem i ett lager på papprad plåt, salta och peppra lätt och stek i ugnen i 20 minuter. Vänd

2
skivorna efter halva tiden.

3
2 Vispa ägget med 1 tsk kallt vatten i en skål och blanda mjöl, salt och peppar i en annan. Blanda pankoströbröd och sesamfrön på en tallrik. Skär tofun i 1/2 centimeters skivor och doppa dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko- och sesamblandningen.

4
3 Stek tofun i generöst med olja tills den är gyllene runtom och genomvarm. Låt rinna av på hushållspapper.

5
4 Servera blomkålen med tofu, sojabönor, gurka och koriander.

6
Tips! Blanda 1 dl grekisk yoghurt med saften av 1/2 lime till en dressing att servera till. Smaka av med några droppar honung, salt och peppar.


Kommentar:
Här får blomkålen smak av den starka chilisåsen sriracha. Läckert tillsammans med frasig tofu.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top