Het kycklingpasta med chili och vitlök

Du behöver 4 prt pasta 1 st grillad kyckling 20 st körsbärstomater 4 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 msk sambal oelek (efter smak) 200...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pasta
  • 1 st grillad kyckling
  • 20 st körsbärstomater
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sambal oelek (efter smak)
  • 200 g bladspenat
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • riven ost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Skär tomaterna i halvor och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp oliv-

3
olja i en stekpanna och fräs vitlöken på hög värme tills den fått lite färg. Blanda ner sambal oelek och spenaten. Rör och fräs tills spenaten blivit mjuk. Tillsätt körsbärstomater, tomatpuré, kyckling och vatten. Låt stå och puttra några minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och riven ost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top