Du behöver
- 8 st kycklingfil
- 1.5 msk fryst provensalsk krydda eller annan örtblandning
- 3 st vitlöksklyftor pressade
- olivolja att steka i
- salt och svartpeppar
- 2 st rödlökar hackade
- 3 st paprika i olika färger, strimlade
- 1.5 tsk sambal oelek
- 8 dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
- 1 dl mangochutney
- 3 msk sweet chilisås
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 52.5 g parmesanost
Tillbehör:
kokt ris
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och gnid in dem i provensalska kryddor och hälften av vitlöken. Bryn filéerna lätt i olja så att de får fin färg, salta och peppra.
2
Lägg de brynta filéerna i en smord ugnsform och stek klart i ugnen i 15–20 minuter tills filéerna är genomstekta.
3
Fräs under tiden lök, paprika och resten av vitlöken i olja. Tillsätt sambal oelek och slå på grädde, mangochutney, sweet chilisås och smulade buljongtärningar. Låt såsen koka upp under omrörning och puttra i några minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.
4
Häll såsen över den färdiga kycklingen och servera med kokt ris.
Receptet kommer från Rolf Axén. Det här är en praktisk bjudrätt, så därför är receptet anpassat för 8 personer. Det går självklart bra att minska om man är färre.